NU UTÖKAR VI UTBUDET MED AFROKUBANSK DANS!

Från och med vårterminen 2011, med start i januari, kommer kurser i Afrokubansk dans att hållas.
Vi har fått många förfrågningar och märkt att det finns ett intresse av afrokubanskt, så tar vi nu tillfället i akt att börja med denna häftiga dans!

Afrokubanskt är ingen pardans och passar alla, killar som tjejer. Dansen tränas på linje och visar Kubas historia: som man jobbade, som man jagade, som man odlade och hur man fiskade med rötterna från Afrika.

Hector har varit både dansare och koreograf i den kända afrokubanska dansgruppen ”Folklorica Yoruba Andabo de Cuba” under många år. Han reste världen runt med gruppen för att hålla kurser och dansshower, de har gjort en DVD och vunnit en Latin Grammy för musiken. Han har fått högsta betyg (A) av institutionen ”La Comisión Nacional de las Artes Essenicas de Cuba” och har mycket erfarenhet inom de olika grenarna i afrokubanska dansen. Hector kommer att hålla en afrokubansk kurs med er, där ni kommer att ha väldigt roligt och ni kommer att lära er mycket. Vi välkomnar er och rekommenderar er att prova dansen!

Kursen kommer att hållas på tisdagar mellan kl 18:00-19:00 på Universitetsallén 14 (samma lokal som Cubamix). Det är en drop-in-kurs som kostar 50 kr/gång. Vi ses där!