Om oss


Samarbeten | Om danserna | Kontakt

Tropical Sundsvall är en ideell förening som startades i januari 2010 av Lina Feliz Törnqvist och Hector Oviedo Abreu. Under åren har föreningen växt och instruktörerna Julio Feliz Törnqvist och Petra Henriksson har tillkommit. Tillsammans vill de skapa en mötesplats för människor där dans, skratt och gemenskap är det viktigaste!

Tropical Sundsvall erbjuder dig så mycket mer än bara dans. Tropical ger dig möjligheten att lära känna nya vänner, förbättra din hälsa, utvecklas som person och få dig att må bättre. Vi erbjuder danskurser i de exotiska pardanserna Bachata och Salsa, den tuffa dansstilen Reggeaton, och även i Heels där du lär dig dansa sensuellt i klackar.

Hur går danskurserna till?

Vi börjar alltid med att värma upp på linje, där vi går igenom grundstegen i respektive dans. Därefter går vi ihop i par. Turerna visas steg för steg, och vi hjälper alla att klara av problem som dyker upp på vägen. Paren roteras så alla dansar med alla och tillsammans hjälper vi varandra, så att alla kan turen när vi säger hejdå för dagen.

En helg i månaden anordnas även Club Bachata – en karibisk kväll på nattklubben Centralen. Där spelar vi blandad latinomusik, dansgolvet fylls och det bjuds ofta på överraskningar från scenen!

På Tropical Sundsvalls danskurser är alla välkomna oavsett ålder och bakgrund. Det som karaktäriserar våra kurser, är att vi har deltagare från många olika länder och kurserna är alltid fyllda med skratt, gemenskap och vi har en stark sammanhållning. Vi i Tropical Sundsvall har ett stort driv och stor passion för dansen, det är något som vi vill dela med oss till alla.

Gemenskap är grunden för dansglädje och dansglädje är grunden för utveckling. Därför ser Tropical Sundsvall till att samtliga kursdeltagare ska kännas som en stor enad dansfamilj som träffas och tillsammans har roligt och dansar!

Välkommen till Tropical Sundsvall, välkommen till dansfamiljen!