Besök Tropical Sundsvall på Facebook Besök Tropical Sundsvalls blogg Besök Tropical Sundsvall på Youtube

Om oss


Samarbeten | Om danserna | Kontakt

Tropical Sundsvall är en ideell förening som startades i januari 2010 av Lina Törnqvist och Hector Oviedo Abreu. Lina och Hector har varit danspartners i cirka fem år och tillsammans vill de skapa en mötesplats för människor där dans, skratt och gemenskap är det viktigaste!

Tropical Sundsvall erbjuder dig så mycket mer än bara dans. Tropical ger dig möjligheten att lära känna nya vänner, förbättra din hälsa, utvecklas som person och få dig att må bättre. Vi erbjuder danskurser i de exotiska pardanserna Bachata och Salsa, den tuffa dansstilen Reggeaton, och även i Cubamix som är ett härligt och svettigt dansträningspass.

Hur går danskurserna till?

Vi börjar alltid med att värma upp på linje, där vi går igenom grundstegen i respektive dans. Därefter går vi ihop i par. Lina och Hector visar turen/figuren som vi ska lära oss för dagen, och tillsammans övar vi i par. Turerna visas steg för steg, och vi hjälper alla att klara av problem som dyker upp på vägen. Paren roteras så alla dansar med alla och tillsammans hjälper vi varandra, så att alla kan turen när vi säger hejdå för dagen.

En helg i månaden anordnas även Club Bachata – en Karibisk kväll på Casino Cosmopol där latinomusik spelas, dansgolvet fylls och det bjuds ofta på överraskningar från scenen!

På Tropical Sundsvalls danskurser är alla välkomna oavsett ålder, kultur och bakgrund. Det som karaktäriserar våra kurser, är att vi har deltagare från många olika länder och kurserna är alltid fyllda med skratt, gemenskap och vi har en stark sammanhållning. Vi i Tropical Sundsvall har ett stort brinn och en stor passion för dansen, det är något som vi vill dela med oss till alla.

Gemenskap är grunden för dansglädje och dansglädje är grunden för utveckling. Därför ser Tropical Sundsvall till att samtliga kursdeltagare ska kännas som en stor enad dansfamilj som träffas och tillsammans har roligt och dansar!

Välkommen till Tropical Sundsvall, välkommen till dansfamiljen!