Besök Tropical Sundsvall på Facebook Besök Tropical Sundsvalls blogg Besök Tropical Sundsvall på Youtube

Lina Törnqvist

Lina TörnqvistLina började dansa år 2005 när hon tog en salsakurs i Härnösand. Hon fastnade direkt för dansen och det ledde vidare till flera utlandsresor och fortsättningskurser för att utveckla sina danskunskaper. Senare fastnade hon även för pardansen Bachata och den tuffa dansen Reggaeton, som är en slags latino hiphop. Lina har ett brinnande intresse för dansen och ägnar all sin lediga tid åt dans och musik.

Lina och Hector har varit danspartners sedan år 2007. Idag driver de tillsammans föreningen Tropical Sundsvall som de startade i januari 2010. Med sin positiva inställning och sitt härliga engagemang har Lina rest runt för att hålla kurser och medverka i olika dansevents. Hon ger kurser för människor i alla åldrar, och har en stor drivkraft med att sprida dansen och glädjen.

Så ofta som möjligt passar Lina på att medverka och vidareutbilda sig på olika dansfestivaler i världen. Hon har tagit klasser för stora lärare som bland andra Yeniselt (Yoruba Andabo), Maglén Martínez, María de los Angeles Sarduy, Diana Rodriguez och Maykel Fonts.

Hon har rest till Kuba flera gånger och spenderat vintern i salsaparadiset. Där har hon tagit privatlektioner med lärare från Kubas största dansakademi; Escuela Nacional de Arte.

Lina brinner för värmen och passionen som finns i dansen, och tillsammans med Hector arbetar hon för att göra Sundsvall till en levande dansstad!