Besök Tropical Sundsvall på Facebook Besök Tropical Sundsvalls blogg Besök Tropical Sundsvall på Youtube

Lina Törnqvist

Lina TörnqvistLina började dansa år 2005 och fastnade direkt för dansen, vilket ledde vidare till flera utlandsresor och fortsättningskurser för att utveckla sina danskunskaper i Salsa och Bachata.

Lina och Hector har varit danspartners sedan år 2007. Idag driver de tillsammans föreningen Tropical Sundsvall som de startade i januari 2010. Med sin positiva inställning och sitt härliga engagemang har Lina rest runt för att hålla kurser och medverka i olika dansevents. Hon ger kurser för människor i alla åldrar, och har en stor drivkraft med att sprida dansen och glädjen.

Så ofta som möjligt passar Lina på att medverka och vidareutbilda sig på olika dansfestivaler i världen där hon tar danskurser av professionella danslärare. Hon har rest till Kuba och Dominikanska Republiken flera gånger och spenderat väldigt många månader i salsa- och bachataparadiset. Där har hon tagit privatlektioner med lärare från de största dansakademierna, däribland Escuela Nacional de Arte på Kuba.

Lina brinner för värmen och passionen som finns i dansen, och tillsammans med Hector arbetar hon för att göra Sundsvall till en levande dansstad!