Salsa

SalsakursSalsa är den sensuella, glada och fartfyllda pardansen som kommer från Kuba. Salsa dansas i hela världen och har fullkomligt exploderat i Europa under de senaste tio åren. Med sin exotiska musik, svängande höfter och spontanitet, fylls du alltid med energi och glädje!

Salsa innebär så mycket mer än bara dans; du Salsakursträffar nya människor, har roligt och får verkligen en kick för självförtroendet! Dansen passar alla åldrar och du behöver ingen partner för att komma till kursen. Förbered dig på en glad och inspirerande salsakurs, med äkta Karibienkänsla! Läs mer om dansen Salsa här!

Tropical Sundsvall erbjuder Salsa på två olika nivåer. Här nedan kan du läsa mer om varje nivå:

Nybörjarkurs:
Nybörjarkursen passar dig som aldrig har provat Salsa förut, men även dig som har dansat ett tag och vill repetera grunderna. Kursinnehållet varierar lite från termin till termin, vilket gör att du alltid lär dig något nytt. Vi introducerar dig i Salsans värld med höftrörelserna, taktkänslan och grundstegen. Vi lär ut enklare turer och snurrar som dansas i par. Salsakursen förbereder dig för att dansa socialt på vilket uteställe som helst.

Vi är noga med att ge dig en bra grund, och går inte vidare förrän alla kursdeltagare känner sig säkra på grunderna. Under kursens gång lär du dig att dansa med känsla och röra kroppen i harmoni till den härliga musiken. Det blir en rolig Salsakurs med många skratt på vägen!

Medelkurs:
Medelkursen passar dig som har dansat Salsa någon termin och är säker på grundstegen. Vi lär ut mer avancerade turer och snurrar som dansas i par, och fokus läggs på att dansa med passion och känsla!

Både killar och tjejer får inspiration och tips på hur man kan lägga till sin egen personliga stil i dansen, med exempelvis inslag från Rumba och Afrokubansk dans, graciösa rörelser med händerna samt olika steg. När du har avslutat den här kursen, kan vi garantera att du har uppnått en hög nivå på Salsa och kan dansa var som helst.

Kursen hålls på onsdagar: nybörjare kl. 18-19:30 och medel kl. 19.45-21.00.

Välkommen!

ANMÄL DIG HÄR!