Hector Oviedo Abreu

HectorHector är en känd dansinstruktör internationellt, med flera stora framgångar i bagaget. Han började sin karriär tidigt som professionell dansare i La Habana, Kuba. Han är utbildad på de högsta och främsta dansakademierna på Kuba; ENA (Escuela Nacional de Arte) och ISA (Instituto Superior de Arte). Förutom latinodanserna har han en bred dansutbildning, däribland i balett och modern dans.

Hector har lagt ned mycket tid åt att jobba på olika kabaréer på Kuba. Han jobbade i den kända dans- och musikgruppen Raices Profundas, Conjunto Folklórico Nacional. Efter det fick han jobb som koreograf och dansare åt den världskända gruppen Yoruba Andabo, där han stannade under tolv år. Gruppen har fått en mängd utmärkelser, bland annat vann de en Latin Grammy år 2001 och 2003. De reste världen runt och blev mycket framgångsrika.

De afrokubanska danserna har blivit Hectors specialitet, och han har hela världen som arbetsplats. Hector reser ständigt runt på olika festivaler och dansevents internationellt. Med sitt måtto att arbeta hårt och aldrig ge upp, har han blivit en stor ikon i dansens värld. Dansen är Hectors drivkraft i livet och han njuter av varenda minut på dansgolvet. Tillsammans med sin danspartner Lina driver han idag Tropical Sundsvall och vill sätta Sundsvall på danskartan.

Klicka här för att se Hectors diplom!